woensdag 7 april 2010

Is Dance nog altijd in?

Waar we vorige maand al van rapper 50 Cent te horen kregen dat hij een Dance-plaat aan het maken was, komt nu de frontman van Bloc Party met hetzelfde plan in het nieuws.

50 Cent ziet het als een manier om uit een dal te geraken waar hij in terecht is gekomen. Onlangs moest hij een concert in Nederland afzeggen omdat er te weinig tickets verkocht waren. Hij zou een grote fan geworden zijn van Europese Dance (zou hij echt Milk Inc. bedoelen dan?).
Waarom zou hij het niet doen. Terug in uitverkochte sportpaleizen spelen en op elke radio-zender gedraaid worden in Europa en in de USA de obscure "underground" induiken. Big money in het ene continent en in het andere zogezegd een stap terug nemen van de grote Hip-Hop scene naar de kleine dance-scene. Goeie zet.

Of dit ook het geval is voor Kele Okereke van Bloc Party valt te betwijfelen. Het voordeel dat hij er uit zal halen is dat hij op festivals als Pukkelpop eerst op het main-stage zal kunnen spelen met Bloc Party en dan nog eens een setje kunnen doen in één van de vele dance-tenten met zijn Dance-act.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten